Jensen kampt met gevolgen orkaan en slinkende omzet

Een wasserijsysteem van Jensen.

De omzet van Jensen daalde in het derde kwartaal met 1,4 procent op jaarbasis. De Amerikaanse fabriek van het bedrijf werd zwaar beschadigd door de orkaan Michael.

De fabrikant van industriële wasserijsystemen Jensen heeft er niet haar beste kwartaal opzitten. Zoals verwacht ging de omzet erop achteruit. De verkopen in het derde kwartaal klokten af op 77,4 miljoen euro, een daling van 1,4 procent op jaarbasis.

Jensen zag in het derde kwartaal het orderboekje wel wat herstellen. Over de eerste drie kwartalen boekte Jensen 8,4 procent minder orders dan over dezelfde periode vorig jaar maar op het einde van de eerste jaarhelft bedroeg de daling nog 12,8 procent op jaarbasis. De omzet zit wel nog op koers om die van vorig jaar te kloppen. In de eerste drie kwartalen verkocht het bedrijf 2,5 procent meer dan vorig jaar.

Analisten gingen ervan uit dat Jensen in de tweede jaarhelft met een omzetverlies zou kampen na het beter dan verwachte eerste halfjaar. Jensen verwacht dat de omzet dit jaar in lijn zal liggen met dat van vorig jaar. Als grootste risico's ziet de onderneming de politieke onzekerheid, snelle verandering in de vraag en fluctuerende grondstoffen-, energie- en transportprijzen.

Orkaan Michael

Op 10 oktober werd de fabriek van Jensen USA in Panama City getroffen door orkaan Michael. Jensen meldt in het kwartaalbericht dat de fabriek wel nog recht stond maar hevige schade had geleden. Door stroomtekorten heeft de productie zo'n 19 dagen stilgelegen.

Het bedrijf is momenteel nog in onderhandeling met haar verzekeraars. Omdat de schade niet altijd zichtbaar is, duiken nu en dan nog problemen op. Tegen het eind van het jaar zal Jensen de precieze financiële impact meedelen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect