Levi Strauss voor het eerst in 35 jaar weer op Wall Street

©AFP

Het iconische Amerikaanse jeansmerk maakt binnenkort zijn comeback op de beurs.

Beleggers kunnen intekenen tegen 14 à 16 dollar, leert het vandaag bij de beurswaakhond SEC ingediende prospectus. 

Op basis van die prijsvork krijgt Levi Straus een beurswaarde van maximaal 6,2 miljard dollar.

Met 9,47 miljoen aandelen wil het bedrijf tot 151 miljoen dollar ophalen. Het geld zal dienen voor 'algemene bedrijfsdoeleinden' en mogelijk ook overnames. Daarnaast bieden aandeelhouders 27,2 miljoen aandelen aan. Dat maakt van de beursgang een transactie van 587 miljoen dollar. 

Over het boekjaar tot eind november draaide Levi Strauss 5,58 miljard dollar omzet en een nettowinst van 285 miljoen dollar of 0,73 dollar per aandeel. 

Migrant

De jeansproducent noteerde al van 1971 tot 1984 op Wall Street, maar werd toen door de erfgenamen van de oprichters van de beurs gehaald. Die erfgenamen - opgelijst op pagina 156 van het prospectus - zullen via niet-genoteerde stemgerechtigde B-aandelen de groep stevig blijven controleren. 

De beursgang, waarover al langere tijd berichten de ronde deden, werd vorige maand aangekondigd.

De Duitse migrant Levi Strauss begon in 1853, de periode van de goudkoorts in Californië, een buitenpost voor droge goederen. 20 jaar later ging hij met de kleermaker Jacob Davis in zee. Ze hadden het idee opgevat om broeken met klinknagels te versterken zodat ze langer zouden meegaan. Zo ontstond de spijkerbroek.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content