Sioen koopt Belgische concurrent

Michèle Sioen, CEO van Sioen. ©Emy Elleboog

Het West-Vlaamse textielbedrijf Sioen neemt een deel van de activiteiten van Seyntex over en haalt op die manier 13 miljoen euro extra omzet binnen.

Sioen neemt Techma Coatings over, een onderdeel van het familiebedrijf Seyntex uit Tielt. Techma Coatings legt zich toe op technische textielweefsels voor regen- en sportkledij, tenten, medisch materiaal, dekzeilen, enzovoort. Dat zijn stuk voor activiteiten waarin Sioen al actief was. 'We versterken ons', klinkt het. 

Dankzij de deal krijgt Sioen er in een klap 13 miljoen euro bij. Ter vergelijking: Sioen rondde vorig jaar de kaap van 500 miljoen euro omzet. 

Het betaalt 300.000 euro voor de overname van het handelsfonds (personeel, machines, klantenrelaties, industriële knowhow en de receptuur van de producten). De machines worden overgebracht van Tielt naar de Sioen-fabriek in Ardooie. Daarbovenop betaalt Sioen 800.000 voor de voorraden. 

Verlieslatend

Seyntex zal zich toeleggen op brandweerkledij, kogelvrije vesten, militaire pakken en andere beschermkledij zoals tegen chemische of nucleaire gevaren. 'Seyntex blijft in die markten dus een concurrent van ons', aldus Geert Asselman, financieel directeur van Sioen.

Seyntex is in handen van de familie Seynaeve en haalde in 2017 ruim 71 miljoen euro omzet. Het bedrijf was in 2016 en 2017 verlieslatend.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect