Sioen neemt kaap van 500 miljoen euro omzet

Michèle Sioen, de CEO van Sioen Industries ©jonas lampens_ID

De omzet van Sioen Industries springt voor het eerst boven de psychologische grens van 500 miljoen euro. De West-Vlaamse textielgroep verwent de belegger met een hoger dan verwacht dividend.

Sioen  klokte in 2018 af op 506,2 miljoen euro omzet. Dat is 7 procent meer dan een jaar eerder. Het gaat om 2,6 procent organische groei en 4,4 procent groei via overnames.

Op iets langere termijn oogt het groeitraject nog indrukwekkender. De omzet in 2014 bedroeg ongeveer 326 miljoen euro. Dat betekent dat Sioen op vier jaar tijd ruim de helft groter geworden is.

De bedrijfswinst (ebitda) groeide parallel met de omzet, met 7 procent tot 68,6 miljoen euro. De nettowinst komt uit op 33,8 miljoen euro, of ruim 54 procent meer dan een jaar eerder.

Gul dividend

Dat geeft Sioen ruimte om zijn aandeelhouders te verwennen. De winst per aandeel komt uit op 1,71 euro, wat beduidend meer is dan de gemiddelde analistenverwachting (1,57 euro). Sioen stelt een brutodividend van 0,62 euro per aandeel voor, terwijl analisten maar op 0,56 euro gerekend hadden.

Voor 2019 is het bedrijf ‘gematigd positief’. Tegenover de macro-economische en geopolitieke onzekerheid staan de innovaties, investeringen en synergieën op bedrijfsniveau, zegt Sioen. ‘Dat moet ons toelaten om toekomstige groei na te streven.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content