Sioen neemt Italiaanse sectorgenoot over

CEO Michèle Sioen ©BELGA

De Belgische groep kondigt de acquisitie aan van Manifattura Fontana, een specialist in geotextiel.

Volgens het persbericht van Sioen is de Italiaanse onderneming uit Valstagna, vlakbij de Oostenrijkse grens, gespecialiseerd in non-woven geotextiel voor de Europese engineeringsector. Geotextiel is een doorlaatbaar textiel dat gebruikt wordt in combinatie met grond, voor water- en wegenbouwkundige toepassingen.

De overname past in 'de groepsstrategie, technologiegedreven en gericht op duurzame winst en groei', zo luidt het. Ze geeft Sioen toegang tot een nieuwe veelbelovende markt, die van de geosynthetica en creëert bovendien toegang tot nieuwe geografische markten. Manifattura versterkt eveneens de verticale integratie van Sioen, steeds volgens de mededeling.

Het bedrijf in de buurt van Vicenza stelt circa 50 mensen te werk. In een eerste fase neemt de groep uit Ardooie 90 procent van de aandelen van de Italianen over. Manifattura werd in 1704 opgericht als zijdewever enis sinds 1932 in handen van de familie Fontana. Vandaag is het marktleider in Italië inzake geotextiel

Sioen maakt geen overnameprijs bekend. Francesco Fontana blijft aan als gedelegeerd bestuurder, Manifattura Fonrtana zal geïntegreerd worden in de sectie non-woven van de Belgische groep, zelf een onderdeel van de divisie coating of technisch textiel. Sioen boekte vorig jaar een groepswinst van 23,1 miljoen op een omzet van 326,4 miljoen.

Het aandeel van Sioen Industries sloot vrijdag op 18,0 euro, een winst van 0,6 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud