Sioen speelt lichte groei kwijt

©Belpress.com

Textielgroep Sioen heeft na negen maanden exact dezelfde omzet vergaard als een jaar geleden. In het derde kwartaal werd de 3 procent groei over het eerste halfjaar van de tabellen geveegd.

De specialist in technisch textiel geeft enkel zijn resultaten na negen maanden. Maar na aftrek van de halfjaarcijfers blijkt dat de omzet in het derde kwartaal met 6,1 procent terugliep van 81,6 tot 76,6 miljoen euro. Die daling veegt de 3 procent groei na zes maanden van de tabellen, en resulteert na negen maanden activiteit tot een status-quo op 243,3 miljoen euro.

Als we inzoomen op de verschillende divisies merken we na negen maanden 3,5 procent groei in de verkoop van technische beschermkledij, tot 73,2 miljoen euro. De garens, weefsels en technisch gecoat textiel zien hun omzet met 1,7 procent dalen tot 143,6 miljoen euro. De chemische divisie (pigmentpasta's, inkten, vernissen en kleurpoeders) blijft hangen op 36,9 miljoen euro. 

De summiere kwartaalupdate verwijst voor de vooruitzichten naar het halfjaarrapport. Maar ook daar gaf Sioen geen becijferde doelstellingen: 'Macro-economische indicatoren tonen weinig groei. Integendeel, de geopolitieke onzekerheden en de potentiële grondstoffenprijsstij- gingen wegen op de toekomst, maar werden waar mogelijk geanticipeerd.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud