Sioen steekt zeewier in spin-off

©Sioen

Na drie jaar onderzoek achten het textielbedrijf en zijn partners de industriële teelt van zeewier rijp om te commercialiseren. Dat gebeurt via de spin-off At~Sea Technologies.

Met Europese steun hebben zes bedrijven uit België, Spanje, Nederland, Ierland en Marokko en twee onderzoeksinstellingen de voorbije jaren onderzocht of zeewierteelt op industriële schaal in Europa economische en technisch haalbaar is.

©Sioen

Het antwoord is ja. En dus gaat het Europees project deze zomer officieel van start als spin-off, At~Sea Technologies genaamd. Het eerste doel is het opzetten van een testkwekerij van 1 hectare in Noorwegen. En dat tegen september van dit jaar.

Sioen , specialist in technisch textiel, levert het weefsel waarop de zeewierplantjes kunnen groeien.

Zeewierteelt is een miljardenbusiness in Azië. Het gros van de kweek is bestemd voor voeding. Maar Sioen en co zien zeewier ook al bron van groene energie, biochemie en biomaterialen. 'Als je bedenkt dat de chemische industrie hier ook voor miljarden euro's staat en we nog maar zouden zeggen dat zeewier een paar procent daarvan zou nemen, dan begrijp je dat het potentieel enorm is', zei Bert Groenendaal, O&O- projectcoördinator bij Sioen, twee jaar geleden over At~Sea. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content