Topman Bentley Mills (Balta) stapt op

De tapijttegels van Bentley Mills werden al bij negen eedafleggingen van Amerikaanse presidenten gebruikt, waaronder die van Donald Trump begin dit jaar. ©Photo News

Ralph Grogan wordt vervangen door veteraan Jim Harley.

Bentley Mills is een Amerikaanse tapijttegelspecialist. Die kwam net voor Balta's beursgang terecht bij de West-Vlaamse tapijtgroep. Verkoper was het Amerikaanse investeringsfonds Lone Star. Balta  gebruikt Bentley als springplank om zijn eigen Modulyss-tapijttegels op de Amerikaanse markt te verkopen.

De CEO van die Amerikaanse Balta-dochter stapt nu op, blijkt uit een persbericht. Grogan keert 'om persoonlijke redenen' permanent terug naar de oostkust van de VS, klinkt het. Hij leidde Bentley Mills sinds 2013. Zijn opvolger, Jim Harley, is een oudgediende in de Amerikaanse vloerbekledingsindustrie. Hij is er al 30 jaar in actief, waaronder 20 jaar bij Bentley zelf. Hij keerde in 2013 bij het bedrijf terug en werd er co-CEO naast Ralph Grogan.

Trump

Bentley Mills was een sterkhouder voor Balta in het derde kwartaal. Door duurdere grondstoffen en wisselkoerseffecten waren de resultaten minder goed dan verwacht. De brutobedrijfswinst (ebita) kwam 2,4 procent lager uit dan een jaar eerder. Als de recente overname van Bentley Mills uit de VS buiten beschouwing wordt gelaten, was er zelfs een terugval van 22,8 procent.

Bentley Mills is een naam als een klok in de VS: zijn tapijttegels werden al bij negen eedafleggingen van Amerikaanse presidenten gebruikt en liggen ook in de Freedom Tower, de wolkenkrabber die op de as van de World Trade Center herrees.

Lees verder

Gesponsorde inhoud

Partner content