Advertentie

Vroegere Beaulieu Nylon verliest grote belastingzaak

Nyobe, het vroegere Beaulieu Nylon, heeft zijn miljoenenzaak van belastingontwijking definitief verloren. Het Hof van Cassatie heeft het geding van Nyobe verworpen.

Nyobe, een producent van nylondraden voor de tapijt- en kunststofsector, was al in oktober 2014 in beroep wegens belastingontwijking via Zwitserland veroordeeld. Het bedrijf moest 43,6 miljoen euro aan ontdoken belastingen en boetes betalen. Het arrest van het Hof van Cassatie, dat vrijdag is uitgesproken, stelt dat een eerdere uitspraak van het Gentse hof rechtsgeldig is.

©doc

De oorsprong van de zaak gaat terug naar de jaren '83-'87. De rechtbank achtte een fiscale constructie bewezen waarbij Beaulieu Nylon onterecht winsten van de vestiging in Kruishoutem doorsluisde naar een Zwitserse dochtervennootschap, Caprofyl, om gebruik te maken van het fiscale gunstregime in Zwitserland. Het bedrijf heeft altijd volgehouden dat het om legale winststromen ging.

In beroep werd het bedrijf veroordeeld tot 43,6 miljoen euro ontdoken belastingen en boetes. Inclusief intresten kan het bedrag oplopen tot 100 miljoen euro, werd toen geopperd.

'Gepaste maatregelen'

'Nyobe neemt akte van de uitspraak door Cassatie en zal in het belang van de continuïteit van de onderneming en van de volledige tewerkstelling op de site in Kruishoutem de gepaste maatregelen nemen. In afwachting zullen geen verdere mededelingen gedaan worden', liet het bedrijf weten.

'De raad van bestuur van Nyobe zal zich op korte termijn over deze uitspraak buigen', stelt extern perswoordvoerder Peter Vanhove.

Nyobe staat los van Beaulieu International Group (BIG) en telt volgens Peter Vanhove 164 medewerkers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud