Astrance biedt 11 miljoen voor Santens

De Franse investeringsmaatschappij Astrance Capital, de grootste kanshebber om de noodlijdende badstoffenproducent Santens uit Oudenaarde over te nemen, heeft 11 miljoen euro veil voor de gebouwen, voorraden en het materiaal. Dat werd vernomen bij de vakbonden. De productie zou worden gehalveerd, net als het personeelsbestand.

De overname van Santens wordt donderdag om 11.30 uur behandeld in de Oudenaardse rechtbank van koophandel. Een uitspraak wordt donderdag of vrijdag verwacht.

Vertegenwoordigers van Astrance Capital zaten maandagavond om de tafel met Santens-topman Jean-Baptiste Santens, gerechtsmandataris Luc Blockeel en vakbondsvertegenwoordigers om het overnamevoorstel toe te lichten.

Astrance wil 6,5 miljoen euro geven voor de gebouwen, 3,5 miljoen euro voor de voorraden en 1 miljoen euro voor het materiaal. Hoeveel het bedrijf biedt voor het klantenbestand en de patenten, is niet geweten. De Franse groep wil 200 van de 428 werknemers behouden. Donderdag wordt een lijst met namen ingediend bij de rechtbank.

'De productie wordt gehalveerd', zegt vakbondssecretaris Johan Lievens (ABVV). 'Procentueel worden meer bedienden dan arbeiders ontslagen.'

De vakbonden vinden het positief dat het bedrijf wellicht in zijn geheel wordt overgenomen. 'Het is de bedoeling van de Fransen om verder te produceren, bovendien zouden ze ook terug beddenlakens willen promoten. Astrance wil voet aan wal krijgen in Duitsland en Italië, waar Santens vrij goed gepositioneerd zit. Behalve in het klantenbestand, met enkele grote warenhuisketens, waren ze ook geïnteresseerd in de merknaam en de patenten, onder ander voor het biologisch bamboeproject', luidt het bij de vakbonden.

Naast Astrance ontving Santens ook een bod van de Indiase textielspeler KG Group.

urn:newsml:www.belga.be:20110913T111428:B46715551:3

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud