Beaulieu-familie schikt voor recordsom

Beaulieu-stichter Roger De Clerck met de Britse oud-premier Margaret Thatcher. ©Photo News

De erfgenamen van Beaulieu-stichter Roger De Clerck doen een megaschikking rond een aandelendispuut, meldt De Standaard. De Belgische staat ontvangt zo'n 70 miljoen euro.

De deal is het sluitstuk van een groot fraudeonderzoek dat dertig jaar geleden begon. Het tapijtbedrijf schikte vier jaar geleden al voor 50 miljoen euro. Daarna dook in de familie een twist op rond de verdeling van een aandelenpakket.

Enkele familieleden hadden de aandelen, 55 procent van Beaulieu International Group, onder elkaar verdeeld, maar waren de oudste (Jan) en de jongste (Dominiek) zoon van Roger De Clerck 'vergeten'. Die twee tipten het gerecht, dat een onderzoek begon, en stelden zich burgerlijke partij.

Dat onderzoek is uitgemond in een schikking, waardoor enkele familieleden ontsnappen aan een celstraf en een verbeurdverklaring van hun aandelen. Het akkoord werd maandag ondertekend en zal wellicht in oktober aan het gerecht worden voorgelegd ter goedkeuring.
Het houdt in dat Jan en Dominiek De Clerck schadeloos gesteld worden en dat de begane strafrechtelijke inbreuken worden afgekocht. Het bedrag van zo'n 70 miljoen euro dat de Belgische staat krijgt, is volgens betrokkenen de grootste som tot nu toe in de Beaulieu-saga.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud