Beaulieu schrapt 34 banen in meubelstofdivisie

©BELGA

Beaulieu brengt een deel van de productiecapaciteit van haar meubelstoffendivisie in Kruishoutem over naar de productie-eenheid in Roemenië. Daardoor verdwijnen 34 jobs bij de Belgische vestiging van Beaulieu International Group (B.I.G.). Die 34 kunnen wel elders binnen de groep aan de slag.

Dat maakt de textielgroep dinsdag bekend. De beslissing is er gekomen door 'de huidige marktsituatie, de groeiende internationale concurrentie, de hoge productiekosten en de aanhoudende druk op de verkoopprijs'. Door verschillende investeringen blijft het aantal jobs binnen de groep in België weliswaar behouden.

In eigen land investeerde de groep al in nieuwe weefgetouwen voor de divisie technisch textiel, eveneens in Kruishoutem. En in Wielsbeke wordt een nieuwe productielijn operationeel voor 'Luxury Vinyl Tiles'. Door die investeringen blijft het totale aantal jobs binnen de groep in België behouden. 'De betrokken werknemers van de meubelstoffendivisie zullen dan ook, via gerichte begeleidingsmaatregelen, ingezet kunnen worden binnen andere vestigingen van de groep', klinkt het.

Deze en andere operaties maken deel uit van het 'forse investeringsplan' waarover Beaulieu het heeft. In het buitenland sloot Beaulieu eerder dit jaar een voorwaardelijk akkoord over het verwerven van een meerderheidsbelang in Opus, een distributeur van vloerbekleding in Rusland. En vorige week nog werd een overeenkomst bereikt voor de overname van Doménech Hermanos, een Spaanse speler in de productie en distributie van technisch naaldvilt en kunstgras.

Vorig jaar nam de meubelstoffendivisie van B.I.G. al de collecties van Tissat Interior Fabrics en Ragolle Fabrics over om het productassortiment verder te diversifiëren.

'Rad voor ogen'

'Het bedrijf heeft ons een rad voor de ogen gedraaid', zegt Michel Roman (ACV Metea) in een reactie. 'Het vertrek van machines is al een paar maanden aan de gang. Maar het bedrijf heeft ons aan het lijntje gehouden door te zeggen dat die machines overbodig waren of dat de verhuizing geen invloed had op de tewerkstelling.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud