Beaulieu snoeit in garenproductie

©Emy Elleboog

Beaulieu snoeit in zijn garenproductie. De vloerbekledingsspecialist sluit zijn fabriek in het Franse Duinkerke en daarbij gaan 115 jobs verloren. Eerder deze week kondigde concurrent Balta ook al een sanering in zijn garenafdeling aan.

Beaulieu International Group, het bedrijf in handen van de West-Vlaamse ondernemersfamilie De Clerck, maakte de beslissing tot herstructurering vanmorgen bekend aan het personeel.

De garens van de groep worden gebruikt om (kamerbreed) tapijt van te maken en lijden dus bijgevolg onder de dalende verkoop van tapijt door de crisis enerzijds. Anderzijds heeft de garenproductie hier ook te kampen hebben met toenemende concurrentie uit het Midden-Oosten (met name Turkije en Saudi-Arabiƫ).

In juli 2009 snoeide Beaulieu al een eerste keer in zijn garenproductie. Nu plant de groep haar fabriek in Duinkerke te sluiten, waar 115 mensen aan de slag zijn.

Eerder deze week kondigde Balta, Europa's grootste tapijtfabrikant, ook de sluiting aan van de garenproductie in zijn Gentse vestiging. Daarbij staan 139 jobs op de helling.

Beaulieu benadrukt dat van de 115 getroffen werknemers in Duinkerke 'een aanzienlijk aantal' 'mogelijks' elders in de groep aan de slag kan gaan.

Bij Beaulieu werken in totaal meer dan 3.200 mensen, verspreid over 30 fabrieken in 8 landen. De groep maakt grondstoffen voor de textielsector (granulaten, vezels, garens, technisch textiel) en afgewerkte textielproducten zoals tapijt, meubelstoffen en badmatten. Ze is ook actief in de harde vloerbekleding: vinyl, laminaat en parket.

Beaulieu haalde vorig jaar een omzet van 1,4 miljard.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud