Advertentie
Advertentie

Belgische topman stapt op bij Britse kledingketen The Very Group

Lionel Desclée vertrekt na twee jaar bij de Britse onlineketen ©doc

Lionel Desclée, sinds twee jaar de CEO van de Britse onlinewarenhuisgroep The Very Group, zoekt andere oorden op.

Op zijn LinkedInprofiel geeft de Brusselaar aan zelf opgestapt te zijn. Hij stond sinds 2022 aan het hoofd van de Britse groep met een omzet van 2,15 miljard pond (2,51 miljard euro) en 4.500 werknemers. Hij was daarvoor binnengehaald door een andere Belg, Dirk Van den Berghe, die al bestuursvoorzitter van de groep was. Het is duidelijk dat de nog relatief jonge Desclée een poulain is van Van de Berghe. Beiden werkten eerder in hun carrière ook al voor Delhaize en Walmart.

Desclée stelt in een reactie dat hij ‘nieuwe opportuniteiten wil nastreven’. De reden achter zijn vertrek is niet duidelijk. In een terugvallende onlinemarkt slaagde The Very Group in het voorbije gebroken boekjaar (2022-2023) de omzet op peil te houden (2,15 miljard pond). De brutobedrijfswinst (ebitda) ging er wel met 5 procent op achteruit (276 miljoen pond). In het eerste halfjaar (geëindigd in december 2023) steeg die winst wel weer met 10 procent (130 miljoen pond).

Advertentie

Desclée blijft wel bestuurder bij de dierenspeciaalzaak Tom&Co en bij Bpost. Bij The Very Group wordt hij opgevolgd door voormalig retaildirecteur Robbie Feather. Die werkt sinds 2021 bij het bedrijf is en was voordien de CEO van de warenhuisgroep Fenwick.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.