Bod van 5 pence per aandeel halveert koers Carpetright

Carpetright telt 330 winkels, waarvan meer dan 100 in België en Nederland. ©BELGAIMAGE

De Britse vermogensbeheerder Meditor wil de Britse tapijtgroep Carpetright overnemen voor 0,05 pond (0,06 euro) per aandeel. De koers zakt met 50 procent.

Carpetright , een grote klant van de West-Vlaamse tapijtgroep Balta , voert gesprekken over een overname met zijn grootste investeerder Meditor. Die is bereid 5 pence per aandeel van de noodlijdende tapijtgroep te bieden. 

56 miljoen
Schuldenlast
Carpetright sleept 56 miljoen pond schulden met zich mee.

Carpetright torst 56 miljoen pond (64,9 miljoen euro) schulden en moest vorig jaar nog 80 winkels sluiten. Daarom mikt de keten al langer op een strategische deal. Meditor is de grootste aandeelhouder (net geen 30%) en cruciaal als geldschieter. In april nam de vermogensbeheerder nog 40,7 miljoen pond (45 miljoen euro) schulden over, zodat Carpetright minder afhankelijk werd van de banken.

Carpetright schat 80 miljoen pond nodig te hebben om de schulden af te betalen. Als er een deal komt, is Meditor van plan de schulden van Carpetright om te zetten in aandelen.

'Een overname zou Carpetright de financiële ademruimte geven om te investeren in het herstel van het bedrijf', zegt voorzitter Bob Ivell. De raad van bestuur vindt dat Carpetright het goed doet, ondanks de economische terugval en de sterke concurrentie. Maar het bestuur waarschuwt ook: 'Het dalende consumentenvertrouwen en de impact van de brexit op de retailsector kunnen wegen op onze balans.'

België

Carpetright telt 330 winkels, waarvan meer dan 100 in België en Nederland. Woensdagavond werd het bedrijf gewaardeerd op 27,6 miljoen pond (32 miljoen euro). Donderdagochtend schoot het aandeel meteen 50 procent lager, waardoor de waarde zakte tot 14,7 miljoen pond (17 miljoen euro).

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud