Brantano sluit zeven winkels in België

©Wim Kempenaers (WKB)

Schoenenketen Brantano zal in de komende drie jaar zeven van zijn 130 winkels in België sluiten. Dat meldt het bedrijf vrijdag in een persbericht. Brantano zegt niet welke vestigingen dicht moeten.

CEO Stefaan Van Weyenbergh geeft wel aan dat Brantano beter standhoudt in Vlaanderen dan in Wallonië. Daarnaast zullen vijf winkels tegen komende zomer omgevormd worden tot outlet-winkels met lagere prijzen.

Op basis van vakbondsbronnen meldde Het Laatste Nieuws vrijdag dat Brantano 15 winkels in België en Luxemburg wou schrappen. Met zijn persbericht reageert het bedrijf nu op dat artikel.

Macintosh  , het Nederlandse moederbedrijf van Brantano, wil zich naar eigen zeggen vanaf volgend jaar in België volledig op Brantano focussen. Eerder dit jaar werden de Scapino-winkels al overgelaten en over de toekomst van de drie Firelle-winkels wordt onderhandeld, luidt het. Daarnaast hebben de Nederlanders ook een winkel onder de naam Jones Bootmaker geopend in Gent. Die test wordt binnenkort geëvalueerd.

Brantano heeft net als andere bedrijven te lijden onder het zachte winterweer, kritische consumenten en de concurrentie. Het bedrijf tracht het pessimisme in het persbericht te matigen. ‘Brantano is al jaren marktleider in België op gebied van schoenen. Het marktaandeel blijft ook in 2014 stabiel en ligt boven de 11 procent’, klinkt het. Offline is Brantano naar eigen zeggen nummer één in België en online zou het enkel internetwinkel Zalando moeten laten voorgaan.

De sluiting van de zeven winkels zal een impact hebben op 30 à 35 personeelsleden, zegt Van Weyenbergh. ‘We zullen die mensen maximaal in andere winkels in de buurt tewerkstellen, door hen voorrang te geven bij sollicitaties. Maar naakte ontslagen zijn niet volledig uit te sluiten.’ Voor het hoofdkantoor in Erembodegem loopt eveneens ‘een oefening’, maar ook daar zou de impact op het personeel zeer beperkt zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud