BuzziSpace uit Kontich opent fabriek in North Carolina

Steve Symons.

BuzziSpace uit Kontich, een producent van akoestische oplossingen voor kantoor, opent een fabriek in de VS. Op termijn plant het bedrijf, dat kind aan huis is bij alle grote internetbedrijven, ook een fabriek in Azië. Dat zegt oprichter en hoofdaandeelhouder Steve Symons.

BuzziSpace maakt geluidsabsorberende panelen en akoestisch meubilair voor op kantoor. De eerste producten werden in 2009 verkocht, maar sindsdien levert het wereldwijd. Het mag niet alleen alle grote internetbedrijven tot zijn klanten rekenen, zoals Google, Skype, Twitter en Amazon, maar levert ook aan bekende namen als Nike en Boeing. 

BuzziSpace heeft vandaag een productievestiging in Bladel, net over de grens in Nederland, waar een zestigtal mensen werkt. De hoofdzetel ligt in Kontich. In totaal werken vandaag zo'n honderd mensen voor het bedrijf.  

Dat het bedrijf uitkeek naar een plek voor een productievestiging in de VS, vertelde Symons vorig najaar al in De Tijd. Die plek is nu gevonden in High Point (North Carolina). Het bedrijf kocht er een oude katoenfabriek. De eerste productie is gepland voor september.

Het bedrijf heeft grootste plannen in de VS. 'In vijf jaar tijd zullen honderd mensen in de Amerikaanse vestiging werken', stelt Symons voorop. Zijn producten staan nu al in heel wat hoofkantoren in Silicon Valley. 'Het gaat om bedrijven die voorloper zijn in een nieuwe manier van werken, waar het welzijn van het personeel heel belangrijk is, net als het groene karakter van onze producten. De basisgrondstof komt van petflessen. Dat duurzame aspect is voor dergelijke bedrijven erg belangrijk. Ze houden ook van Europees design.'

In 2013 draaide BuzziSpace een omzet van 13,5 miljoen euro. In 2014 wordt gemikt op 24 miljoen euro. Van de productie is 95 procent bestemd voor de uitvoer, waarvan nu een kwart richting VS. De rest wordt uitgevoerd naar Europa, maar ook naar Azië. 'Daar plant BuzziSpace een derde productievestiging', zegt Symons nog. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud