Carpetright zet 300 man op straat

©Bloomberg

De tapijtwinkelketen Carpetright, een belangrijke klant van Balta, zit in financiële problemen en sluit 92 (een vijfde) van zijn Britse winkels.

Door de ingrepen verliezen zo'n 300 mensen hun job. De herstructurering van het winkelnetwerk is nodig opdat Carpetright  het hoofd boven water kan houden. Daarbovenop plant het bedrijf een kapitaalverhoging van 60 miljoen Britse pond.

Het bedrijf waarschuwde eerder dit jaar al dat het lopende boekjaar met verlies zal worden afgesloten. Het management zat de voorbije weken met de schuldeisers samen om een uitweg te zoeken uit de miserie. 

Carpetright wordt van alle kanten belaagd. De winkels in België en Nederland lopen voor geen meter, en in het thuisland het Verenigd Koninkrijk - het grootste tapijtland van Europa - is de situatie nog dramatischer. Het kwakkelende consumentenvertrouwen in het VK is vermoedelijk maar een deel van de verklaring.

Ook de concurrentie verhevigt, onder andere door Tapi Carpets, opgericht door Lord Philip Harris, ex-voorzitter van Carpetright. Die keten opende - met de kennis van Harris - vestigingen naast de rendabelste Carpetright-winkels.

Balta

Carpetright is een van de drie grootste klanten van Balta. ‘Maar slechts 5 procent van onze omzet komt van Carpetright’, relativeerde Balta-woordvoerder Geert Vandenbossche in januari. ‘Bovendien hebben we begin november al geanticipeerd op de terugvallende markt van kamerbreed tapijt. Door van drie naar twee fabrieken te gaan voor dit type tapijt schroeven we de kosten terug.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud