Dolce en Gabbana krijgen 18 maanden cel

De Italiaanse mode-ontwerpers Domenico Dolce en Stefano Gabbana zijn woensdag door het hof van beroep in Milaan veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden. Ze zijn schuldig bevonden aan belastingontduiking, voor ongeveer 200 miljoen euro, en onjuistheden in hun inkomstenaangiften. De advocaat van de ontwerpers kondigde al aan cassatieberoep aan te tekenen.

De 55-jarige Dolce en 51-jarige Gabbana, de stichters van het luxemerk Dolce & Gabbana, waren in juni 2013 in eerste aanleg veroordeeld tot een jaar en acht maanden cel voor belastingontduiking. Ze zouden voor een miljard euro aan belastingen ontdoken hebben via fictieve bedrijven in Luxemburg. In beroep pleitte de verdediging de vrijspraak, maar dat verwierp het hof. De straf werd wel verlaagd, gezien een deel van de aan hen toegeschreven feiten verjaard is.

Behalve de ontwerpers stonden ook drie Dolce & Gabbana-managers en een belastingconsultant terecht voor de ontduiking van 200 miljoen euro aan inkomstenbelastingen. Ook zij kregen celstraffen opgelegd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud