Advertentie

Domo schakelt versnelling hoger met kunstgras

De productie van kunstgras bij Domo-concurrent Desso

De Domo-groep van de familie De Clerck laat de opties onderzoeken voor dochter Domo Sports Grass, de Belgische marktleider in kunstgras.

De voormalige Beaulieu-tak Domo heeft de zakenbankdivisie van Deloitte ingeschakeld om de markt te verkennen voor Domo Sports Grass. Dat schrijft de Standaard en wordt bevestigd aan De Tijd. De kunstgrasdivisie is de laatste activiteit die rechtstreeks gerelateerd is aan de historische tapijtdivisie van de groep.

De Domo-dochter, die officieel Sports & Leisure Group heet, heeft in Sint-Niklaas de grootste fabriek voor kunstgras in Europa. Het bedrijf is goed voor een omzet van 55 miljoen euro en een bedrijfswinst van 4 miljoen euro. De groep zou de helft van de Belgische markt controleren en is in onze buurlanden een top vijf-speler.

Overname

De voorbije jaren is het bedrijf fors gegroeid. 'We hebben 7 miljoen euro geïnvesteerd in ons productiepark en hebben nu een state-of-the-artfabriek. We zijn een van de weinige bedrijven met een FIFA-accreditatie voor voetbalstadions', zegt CEO John Penninck, die zelf een kwart van het bedrijf bezit. 'Nu is het tijd om te kijken wat de volgende stappen zijn'.

De sector zit in volle beweging. Domo probeerde eerder een andere grote Belgische speler, Desso, over te nemen, maar de buit werd binnengehaald door het Franse Tarkett. Ook de Duitse groep Polytan, die in handen is van private equity, is erg actief.

Consolidatie

'De sector bestaat uit vele kleine spelers, maar stilaan zijn er wat grotere bedrijven aan het ontstaan', zegt Penninck, 'We zullen moeten kijken of we hier actief of passief aan moeten deelnemen'.

Volgens Penninck is het mandaat van Deloitte daarom niet meteen een opdracht om de divisie te verkopen: 'Ze maken een brede analyse, alle opties worden bekeken. Zeg nooit nooit, maar als je het mij vraagt kunnen we bijvoorbeeld beter ons bedrijf versterken door ons in de distributie in te kopen'.

Kunstgras is al jaren een sterke groeier, zowel in het sportsegment als op de residentiële markt. Recent kreeg het product wel een flinke imagoklap te verwerken na berichten in Nederland dat kunstgras mogelijk kankerverwekkende rubberkorrels bevat. De Nederlandse voetbalbond oordeelde echter na een onderzoek dat sporten op kunstgras veilig is.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud