Familie Sioen lanceert overnamebod op Sioen

Michèle Sioen, de topvrouw van het gelijknamige speciaaltextielbedrijf. ©BELGA

Met de start van het familiale bod op Sioen staat er een vervaldatum op een kwarteeuw beurscarrière van de textielspecialist.

In een communiqué geeft Sihold, de investeringsmaatschappij van de familie Sioen , donderdagochtend aan dat het het eerder aangekondigde overnamebod officieel lanceert op alle aandelen Sioen Industries die het nog niet in handen heeft.

Het bod bedraagt 23 euro per aandeel. De aanvaardingsperiode loopt tot 18 februari. Via Sihold bezit de familie Sioen al 65,25 procent van de aandelen. Als de familie na een eventueel heropend bod 95 procent van de aandelen in handen krijgt, volgt een uitrookbod en een schrapping van de aandelen.

Er staat een vervaldatum op een beurscarrière van een kwarteeuw. Sioen trok in maart 1996 succesvol naar de Brusselse beurs en beukte de poort open voor andere familiebedrijven om die stap te zetten, zoals Kinepolis, Duvel, Van de Velde, VPK en Miko.

Sindsdien kende de specialist in technisch textiel een indrukwekkende groei, op eigen kracht en via overnames in onder meer Italië, Duitsland, Finland en het Verenigd Koninkrijk.

Eind oktober gaf de familie Sioen al te kennen dat de beursnotering niet meer hoeft. 'Sioen is toe aan een volgende stap in zijn levensloop', klinkt het donderdag opnieuw bij CEO Michèle Sioen.

'De beurs lijkt ons niet langer het juiste platform voor Sioen als middelgrote, industriële onderneming met een uitgesproken technisch profiel. In de nabije toekomst heeft Sioen noch de intentie noch de behoefte om spaargeld uit de publieke markten aan te trekken om zijn investeringen te financieren.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud