FNG-oprichter Penninckx nog maand in de cel

Dieter Penninckx werd vrijdag aangehouden omdat hij de voorwaarden van zijn voorlopige invrijheidstelling schond. ©SISKA VANDECASTEELE

De raadkamer in Mechelen heeft dinsdag beslist dat gewezen FNG-boegbeeld Dieter Penninckx minstens nog een maand in de cel moet blijven.

Penninckx was vrijdag opgepakt omdat hij en zijn vrouw Anja Maes zich niet hielden aan de voorwaarden van hun voorlopige invrijheidstelling. Maes kreeg een enkelband.

De komende maand blijft Penninckx aangehouden en blijft Maes onder elektronisch toezicht. Het onderzoek wordt voortgezet.

Het is onduidelijk welke voorwaarden Penninckx en Maes hebben verbroken. Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket had het dinsdag over 'meerdere' inbreuken maar kon op vraag van de onderzoeksrechter niet dieper ingaan op het dossier.

De twee worden samen met medeoprichter Manu Bracke verdacht van valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken, het indienen van valse jaarrekeningen, de manipulatie van de beurskoers, het misbruik van vennootschapsgoederen en het niet willen meewerken met de beursautoriteit FSMA. Het onderzoek werd intussen uitgebreid naar witwassen.

Naast de drie oprichters van FNG is ook Elke Janssens in verdenking gesteld in het dossier. Zij werkt voor het advocatenkantoor NautaDutilh, de huisadvocaat van FNG. Zij werd niet aangehouden.

KV Mechelen

De voetbalclub KV Mechelen wil het bestuursmandaat van Penninckx, de hoofdaandeelhouder, intussen beëindigen. ‘De raad van bestuur onderzoekt de mogelijkheden om de aandelen van Dieter Penninckx van de nv te laten verwerven door de club, de actuele aandeelhouders en de supporters’, zegt de club op haar site. Penninckx bezit 70 procent van de aandelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud