Advertentie

Francis De Clerck uit directie van Beaulieu

Francis De Clerck (rechts) is ook al een tijdje geen voorzitter van de raad van bestuur meer. ©rv

Francis De Clerck is na zijn vertrek als voorzitter van de raad van bestuur ook geen voorzitter meer van het directiecomité van Beaulieu International Group (BIG).

BIG is het miljardenconcern van de West-Vlaamse familie De Clerck. Dat De Clerck vertrekt blijkt uit de bijlagen van het Staatsblad.

Begin februari raakte bekend dat Stefaan Colle, de echtgenoot van Ann De Clerck, zijn schoonbroer Francis verving als voorzitter van de West-Vlaamse vloerbekledingsreus BIG. Het management rapporteert voortaan aan Colle.

Volgens een goedgeplaatste bron had de wissel te maken met de afspraken die gemaakt zijn bij de fusie van een aantal Beaulieu-takken tot BIG in 2005 . ‘Toen werd overeengekomen dat voor het voorzitterschap met een beurtrolsysteem zou worden gewerkt.’

Mediaschuw

De Clerck wordt als voorzitter van het directiecomité vervangen door Ludo Ruysen (ex-KPMG).

Nu is de immer discrete en mediaschuwe Francis De Clerck ook weg als voorzitter van het directiecomité. Hij wordt in die rol vervangen door Ludo Ruysen, vennoot bij KPMG en iemand met ervaring in auditcomités van Belgische groepen als Colruyt, Tessenderlo, Kinepolis en Aliaxis.

Vervangt Ruysen Francis De Clerck dan als CEO? ‘Voorzitter van het directiecomité en CEO is niet hetzelfde’, reageert Stefaan Colle kort. ‘Wij hebben geen CEO.’ Ruysen stelt dat hij ‘als corporate officer een heel brede rol zal hebben’, maar wil geen verdere commentaar kwijt.

Dozijn landen

BIG is bij het grote publiek niet bekend, maar is een miljardenconcern en in Europa een van de grootste spelers in vloerbedekking (vinyl, laminaat, parket en tapijt). Daarnaast is BIG actief als leverancier van onder meer vezels en garens.

De groep ontstond veertien jaar geleden bij de fusie van het leeuwendeel van de stukken van het tapijtimperium dat wijlen Roger De Clerck onder zijn kinderen verdeelde.

BIG heeft ongeveer 4.500 werknemers, vestigingen in ruim een dozijn landen en zette in 2017 1,8 miljard euro omzet neer (+12%). De nettowinst kwam uit op bijna 100 miljoen. De jaarresultaten van 2018 zijn nog niet bekend.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud