Advertentie

H&M dient klacht in tegen vakbondsvrouw

De Naamse vakbondsvrouw Raymonde Le Lepvrier gooide tijdens de nationale staking met kleren om winkels tot sluiten te dwingen. ©TWITTER

De Naamse vakbondsvrouw Raymonde Le Lepvrier dwong een H&M-winkel tijdens de nationale staking de deuren te sluiten. De winkelmanager stapt naar de politie.

Le Lepvrier werd maandag tijdens de nationale staking gefilmd toen ze in een kledingwinkel van Lola & Liza met kleren begon te gooien om de uitbaatster tot sluiten te dwingen. 'Gaat u nu sluiten?!', riep de vakbondsvrouw.

De Naamse vakbondsvrouw Raymonde Le Lepvrier gooit tijdens de nationale staking met kleren in een Lola & Liza-winkel in Namen.

Ook H&M kreeg de secretaris van de SETca, de Franstalige tegenhanger van de socialistische bediendenbond BBTK, over de vloer. De winkelmanager stapt naar de politie. 'Le Lepvrier en drie van haar handlangers zijn de winkel binnengestapt en hebben kledingstukken die op een tafel lagen op de grond gesmeten. Verschillende artikelen kunnen we niet meer verkopen', zegt de manager op hln.be.

'Toen ik haar maandagavond in een reactie op de Franstalige oproep RTL hoorde zeggen dat ze niets beschadigd hadden, was ik geschokt. Dus stap ik nu samen met een verkoopster naar de politie.'

Ontslag

Gisteren eiste Comeos, de werkgeversfederatie voor handel en diensten, het ontslag van de SETca-secretaris. 'Ik ben een voorstander van het stakingsrecht, maar een staking mag geen vrijgeleide zijn om mensen te intimideren, af te persen of te bedreigen', zegt Comeos-topman Dominique Michel.

Een online petitie, waarin haar ontslag wordt geëist, werd al meer dan 19.000 keer ondertekend.

Reactie

De SETca-BBTK heeft het over een 'alleenstaand en opgeklopt' geval. De vakbond vindt dat de aandacht naar de boodschap van de staking moet gaan. 'De verspreide beelden geven overduidelijk een situatie en praktijken weer die ongebruikelijk zijn voor de BBTK', klinkt het. 'Uit zijn context gehaald geeft dit filmpje een weinig positief beeld van de staking en van de vakbond, wat wij betreuren.'

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud