Holding Arnault wacht 'sereen' onderzoek af

Bernard Arnault. ©AFP

Pilinvest, de holding van de Franse miljardair Bernard Arnault, wacht 'in de grootste sereniteit' het resultaat van het strafonderzoek af dat het Brusselse parket een jaar geleden opende.

Dat zegt meester Vanommeslaghe, de raadsman van de onderneming. Het onderzoek focust zich op een transactie van 2,9 miljard euro, bracht De Tijd aan het licht.

'Het onderzoek waarvan sprake in het artikel is het normale verloop van de procedure die reeds een jaar geleden werd aangevat', zegt Vanommeslaghe.

'Ik herhaal dat Pilinvest 14 jaar geleden opgericht werd in Belgiƫ, dat het bedrijf er sindsdien de traditionele activiteiten van een holding op na houdt, dat het altijd de van kracht zijnde regelgeving op perfecte wijze heeft nageleefd, en dat de firma overigens fiscaal goedgekeurd werd door de Belgische autoriteiten.'

Pilinvest is een holding van Arnault, opgericht in 1999. Van 2005 tot 2007 werd het kapitaal van Pilinvest fors verhoogd tot meer dan 368 miljoen euro. De transactie waar het parket zich vragen bij stelt, dateert van december 2011. Het kapitaal van de holding steeg toen met meer dan 2,9 miljard euro.

Het parket onderzoekt ook een mogelijke domiciliefraude. De zakenman heeft een appartement in Ukkel, meldde De Tijd eerder.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud