Hunkemöller komt in Franse handen

Foto Hollandse Hoogte

Het Franse private equity-bedrijf PAI Partners heeft Hunkemöller, de lingeriedochter van Maxeda, overgenomen.

PAI is een Europese investeringsmaatschappij met retail als een van de belangrijkste branches. Maxeda is het moederhuis van modeketels als M&S Hunkemöller en is in België ook actief met de doe-het-zelfketens Brico en Brico Plan-it. In 2004 kwam het voor 2,4 miljard euro in handen van het private equity-consortium Kohlberg Kravis Roberts & Co, Cinven Group, Permira en AlpInvest Partners.

Maxeda kondigde eerder dit jaar aan dat het overweegt de modetak van het concern, die bestaat uit de ketens V&D, de Bijenkorf, Hunkemöller en M&S Mode, te verkopen. Het concern gaf aan voor iedere winkelketen een aparte route te willen bewandelen bij de verkoop.

Hunkemöller heeft 427 winkels en is marktleider in dameslingerie in België, Nederland en Luxemburg. Daarnaast is het bedrijf actief in Duitsland, Frankrijk, Spanje, het Midden-Oosten, Oost-Europa, Rusland en de Nederlandse Antillen. Hunkemöller wil internationaal verder uitbreiden.

Financiële details van de transactie worden niet vrijgegeven. Bronnen van Dow Jones schatten de prijs tussen 260 en 280 miljoen euro, omdat eerdere biedingen van 240 miljoen werden geweigerd.

De ondernemingsraden moeten nog advies uitbrengen over de voorgenomen verkoop. Ook is goedkeuring nodig van de mededingingsautoriteiten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud