JBC mengt zich in strijd om naaiketen Veritas

JBC mengt zich in de strijd om naaiketen Veritas. ©BELGA

Claes Retail Group (CRG), de familiale holding boven de kledingketen JBC, is een van de kandidaten voor de overname van de naai- en modeketen Veritas.

CRG bundelt de krachten met 3D, de investeringsmaatschappij van Frank Donck, bestuurder bij onder meer Elia en KBC en vicevoorzitter van de Vlerick Business School. Dat de familie Claes zich mengt, is opvallend, omdat ze tot nu toe enkel in kledingwinkels investeerde.

De tandem CRG en 3D bereikte de tweede ronde in het overnameproces. Hij krijgt daarbij concurrentie van de Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv en de private-equityvennootschap Indufin, eigendom van de familie Van Waeyenberghe en het beursgenoteerde vehikel Luxempart.

Ook het retailfonds Vendis Capital mengt zich samen met de Nederlandse investeerder Gilde in de strijd. Achter Vendis Capital zit onder meer de familie Colruyt, die recentelijk nog de Vendis-participatie in de kledingketen ZEB overnam. Behalve die vier partijen zouden nog een of meer kandidaten zich gemeld hebben. Veritas, goed voor een jaaromzet van 113 miljoen euro, zette zichzelf in maart van dit jaar in de etalage. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud