Kledijdivisie weegt op omzet Sioen

CEO Michèle Sioen (foto) zag de organische omzet van haar groep Sioen Industries terugvallen. ©Photo News

De textielgroep Sioen zag de organische omzet in het eerste kwartaal met 0,2 procent afnemen. Boosdoener is de kledij-sectie waar de verkoop met zo'n 8 procent terugviel.

De omzet in de kledijdivisie viel op jaarbasis fors terug omdat de groep in het eerste kwartaal van 2017 een aantal overheidscontracten binnenreef die ze dit jaar niet kon verderzetten. Sioen haalde onder andere een order binnen voor de beschermende kledij van de Franse brandweer. Volgens Sioen zou de divisie de trend in de loop van het jaar wel moeten keren.

Een sterke organische groei was er wel in de chemietak maar die maakt slechts 9,5 procent van de omzet uit. De totale omzet van de groep kwam uit op 131,8 miljoen euro, een stijging van 10 procent op jaarbasis. Dat komt voornamelijk door een reeks overnames in de coatingdivisie. Organisch groeit de tak 2,5 procent.

De omzetgroei ligt een stuk onder de analistenverwachting bij KBC Securities die over 2018 een organische groei voorspelt van 3,8 procent. Sioen kijkt positief naar de toekomst. De groep meldt dat ze de gestegen grondstoffenprijzen zal verwerken in de verkoopprijs van haar producten. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud