Levi Strauss opent 100 nieuwe winkels

Levi Strauss maakte vorige maand - 34 jaar na zijn vertrek - zijn terugkeer op Wall Street. ©AFP

De jeansmaker wil uitbreiden in Europa en Azië, laat hij weten in de marge van zijn kwartaalresultaten.

Levi Strauss & Co maakte woensdag voor het eerst resultaten bekend als beursgenoteerd bedrijf. De jeansmaker zag zijn omzet in het kwartaal dat eindigde op 24 februari met 7 procent stijgen tot 1,44 miljard dollar. Er waren nog geen analistenvoorspellingen voor het bedrijf dat vorige maand naar de beurs kwam, maar Levi's had zelf een omzetstijging van 6 tot 7 procent vooropgesteld. Het realiseerde hierop een brutomarge van 54,6 procent. De nettowinst kwam uit op 147 miljoen dollar.

Opvallend is dat Levi Strauss dit jaar 100 nieuwe winkels wil openen, waarvan het grootste deel in Europa en Azië. Dat is opmerkelijk gezien het groeiende succes van e-commerce, waar de jeansmaker ook mee bezig is. 'We hebben een goed model, het is zeer rendabel en we blijven uitbreiden', zegt CEO Chip Bergh.

Beursgang

Levi Strauss opende vorig jaar 115 winkels en sloot er parallel 41. De Amerikaanse kledingfabrikant baatte eind februari 832 winkels uit in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië.

Het iconische jeansmerk keerde eind maart na 34 jaar door de grote poort terug naar Wall Street en werd bij de operatie gewaardeerd op 6,6 miljard dollar. Het aandeel steeg dinsdagavond in de nabeurshandel met 6,5 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud