Medeoprichter Belgische modehuis Scapa overleden

©Scapa World

De Brit Brian Redding, die meer dan veertig jaar geleden aan de basis lag van het modehuis Scapa, is op 23 februari onverwacht overleden in Sri Lanka. Hij was 74 jaar oud.

Dat meldt Scapa World dinsdag.

Redding, die eigenlijk ingenieur was van opleiding, besliste in 1967 om een collectie truien te ontwikkelen van Schotse wol. Hij kreeg het idee tijdens een bezoek aan Scapa Flow, een baai op de Orkney-eilanden, in het noorden van Schotland. Het woord scapa, dat uit het Oudnoords (de taal van de Vikingen) stamt, betekent toevluchtsoord.

De eerste Scapa-truien worden in Knokke verkocht, in de boetiek van Reddings toenmalige vrouw Arlette Van Oost. Het merk wordt opgepikt door enkele bekende modebladen en de collectie wordt steeds uitgebreid, tot een volledige lijn voor dames, heren en kinderen. Ondertussen biedt Scapa ook sportkleding, accessoires en een interieurcollectie.

Scapa is gevestigd in Antwerpen. Het modehuis wordt nog steeds geleid door Arlette Van Oost, samen met zoon Michael Redding. Scapa heeft een veertigtal exclusieve winkels in Europa, en de collectie wordt ook in ruim 300 multimerkenshops verkocht. Het bedrijf telt een honderdtal werknemers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud