Michel Delbaere nieuwe voorzitter van Sioen

©Dieter Telemans

Michel Delbaere, oud-voorzitter van de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka, wordt de nieuwe voorzitter van het textielbedrijf Sioen.

Delbaere is door de raad van bestuur van het West-Vlaamse textielbedrijf verkozen als opvolger voor Luc Vansteenkiste, zo staat in een persbericht. Vansteenkiste had zijn mandaat als voorzitter ter beschikking gesteld.

Michel Delbaere is CEO van het West-Vlaamse voedingsbedrijf Crop's. Hij zat al sinds 2014 in de raad van bestuur van Sioen. 'Sioen wordt fantastisch goed geleid door Michèle Sioen', zegt Delbaere in een reactie. 'Het is een absolute hidden champion.'

Delbaere is druk bezig met het verzamelen van bestuursmandaten. Alleen al dit jaar werd hij bestuurder bij het hr-bedrijf SD Worx, de kredietverzekeraar Delcredere, de vastgoedvennootschap Montea en de gastankerrederij Exmar. Maar nog meer bestuursplannen heeft Delbaere naar eigen zeggen niet. 'Ik ben zeker niet op zoek naar mandaten'.

Delbaere was van 2012 tot 2015 voorzitter van de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka. De CEO van Sioen Industries, Michèle Sioen, is op haar beurt voorzitter van de Belgische werkgeversorganisatie VBO. Luc Vansteenkiste is dan weer oud-voorzitter van het VBO.

Sioen Industries heeft 3.000 werknemers en is actief in 19 landen. Het bedrijf uit Ardooie haalde vorig jaar een omzet van 326 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content