Modegroep FNG doet weer een overname

Concept Fashion telt 15 baanwinkels in onder meer Geraardsbergen, Kuurne, Waregem en Schelle. ©Emy Elleboog

De Fred & Ginger-groep koopt Concept Fashion dat in 15 baanwinkels kleren voor zowel vrouwen als mannen aanbiedt.

FNG, de Belgisch-Nederlandse modegroep met merken als Fred & Ginger, CKS en Claudia Sträter en de winkelketens Miss Etam en Brantano, blijft de overnames aan elkaar rijgen.

Na Miss Etam en Brantano vorig jaar en Suitcase vorige maand koopt FNG  nu Concept Fashion. De keten telt 15 baanwinkels die zich vooral in Oost- en West-Vlaanderen bevinden. De acquisitie past in de strategie van FNG om zijn kleren ook buiten de stadscentra aan te bieden.

En het is FNG's tweede zet om in mannenmode voet aan grond te krijgen - na de aankoop van Suitcase, een webwinkel voor luxeherenmode, drie weken geleden. Fashion richt zich met merken als CKS, Armani Jeans, Ben Sherman, Jack&Jones en G-Star op het midden- tot hogere segment, in vrouwen- én mannenmode. De keten draait een omzet van 16 miljoen euro en boekt daarop een bedrijfswinstmarge van 10 procent.

Topman Dieter Penninckx zegt in De Standaard dat hij belangrijke synergieën verwacht tussen Concept Fashion en Suitcase. De webwinkel zal ook de merken van Concept Fashion aanbieden.

Kapitaalronde

Eind vorig jaar haalde de modegroep 32 miljoen euro op om 100 Brantano-winkels te vernieuwen. Er komt een hoek met kleren voor dames, heren en kinderen, inclusief merken van Concept Fashion. En in de baanwinkels zullen ook de schoenen van Brantano worden geëtaleerd. 

Binnenkort haalt FNG opnieuw tientallen miljoenen vers geld op, met een plaatsing van obligaties bij professionele beleggers. Om de twee jongste overnames te financieren en de Brantano-winkels te vernieuwen.

Penninckx gaf eerder al te kennen ook naar winkels in Frankrijk, Duitsland en Spanje uit te kijken. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud