Modeketen G-Star schrapt een op de tien banen

De kledingketen G-Star gaat reorganiseren. Vanwege de coronacrisis schrapt het Amsterdamse modebedrijf wereldwijd 210 banen. Dat is 10 procent van het personeelsbestand. In Nederland verdwijnen 150 banen.

De afgelopen weken was al duidelijk geworden dat G-Star in zwaar weer verkeert. De Zweedse tak ging failliet en de Amerikaanse en Australische divisies moesten uitstel van betaling aanvragen.

De oorzaak zijn de wereldwijde coronamaatregelen, waardoor veel minder mensen naar winkels kwamen of filialen helemaal dicht moesten. In plaats daarvan zijn consumenten veel meer online gaan winkelen. ‘De al eerder ingezette verschuiving naar online is in een stroomversnelling gekomen’, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

G-Star verwacht dat dat een structurele verandering is. Daarom zijn minder fysieke winkels nodig, maar ook voor het kantoorpersoneel heeft het gevolgen. Volgens het bedrijf is ‘een vereenvoudigde organisatie met meer digitale competenties’ nodig.

Curaçao

G-Star is een van Nederlands grootste modemerken. Het werd in 1989 opgericht door Jos van Tilburg en de keten maakte furore met stoere en bewerkte jeans.

Hoe het modebedrijf er financieel voorstaat, is niet duidelijk. G-Star is statutair gevestigd op Curaçao en hoeft daar geen jaarrekening te publiceren. Twee jaar geleden werd de Amerikaanse rapper/producer Pharrell Williams mede-eigenaar van G-star.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud