Omzet Zalando blijft sterk groeien

Het logistiek centrum van Zalando in Erfurt - Foto Image Globe ©IMAGEGLOBE

Zalando heeft de omzet in het tweede kwartaal met 70 procent zien stijgen tot 437 miljoen euro. Dat maakte het Duitse webwinkelbedrijf woensdag bekend, zonder een winstcijfer te vermelden.

In de eerste drie maanden van het boekjaar groeide de omzet nog met bijna driekwart. Over de eerste zes maanden bedraagt de omzettoename 72 procent tot 809 miljoen euro.

Dat de groei in het tweede kwartaal wat is afgevlakt, heeft te maken met de weersomstandigheden in Europa. De zomer was weliswaar warm en droog, maar kwam pas laat op gang. Bovendien heeft de internetverkoper van kleding en schoenen de afgelopen maanden geen nieuwe markten betreden, zei directeur en medeoprichter Rubin Ritter.

Zalando bestaat pas 5 jaar en maakt een zeer sterke groei door. Vorig jaar verdubbelde de omzet tot 1,2 miljard euro. Daarop werd wel een verlies voor belastingen geleden van 80 miljoen euro. Zalando is momenteel in 14 landen actief.

Het bedrijf wordt gezien als een kandidaat voor een beursgang, maar daarvoor bestaan volgens Ritter geen concrete plannen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud