Orderboek Picanol goedgevuld

©Photo News

De weefgetouwenbouwer verwacht voor het hele jaar een 'iets lagere' omzet dan in het recordjaar 2017.

Picanol  zag zijn omzet in het eerste semester krimpen naar 357,4 miljoen. Dat is 2 procent minder dan het jaar ervoor tijdens dezelfde periode. De omzetdaling is te wijten aan de weefgetouwendivisie (-5%), die geconfronteerd werd met een lagere vraag dan in het eerste halfjaar van 2017. Bij de industriële divisie - georganiseerd rond Proferro (gieterij), Psicontrol (elektronica) en Melotte (3D-printspecialist) - klom de omzet met 5 procent.

De bedrijfswinst ging 12 procent lager naar 62,5 miljoen euro door stijgende grondstoffenprijzen en vaste kosten. Ook voor de tweede jaarhelft houdt Picanol rekening met stijgende grondstoffenprijzen. Dankzij een hogere winstbijdrage van het zusterbedrijf Tessenderlo - dat in de eerste helft van 2017 flinke wisselkoersverliezen moest boeken - gaat de nettowinst 15 procent hoger naar 67,1 miljoen of 3,79 euro per aandeel.

De Ieperse groep geeft in haar halfjaarrapport aan dat haar orderboek 'goedgevuld' is voor het tweede semester, maar zonder daar cijfers op te plakken. Net als in de eerste helft van het jaar verwacht Picanol een lichte daling van de omzet over het hele boekjaar. Een precies cijfer geeft het niet.

Vacatures

Picanol meldt dat het nog altijd op zoek is naar extra werknemers voor zijn hoofdkwartier in Ieper. Er staan 70 vacatures open. De groep zoekt onder anderen ingenieurs, monteurs, IT-experts en technici om de machines te bedienen.

Zes maanden geleden liet de weefgetouwenbouwer weten dat hij op zoek was naar 100 extra werknemers voor de fabriek in Ieper, waar hij 25 miljoen euro investeert in expansie en robotisering.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud