Advertentie
Advertentie

Overnemer voor Home Market

©BELGA

De Franse kinderkledinggroep Orchestra-Prémaman neemt de Home Market-winkels in België over.

Saint-Maclou, de Franse groep achter interieurketen Home Market, kondigde enkele maanden terug aan dat het de activiteiten in België zou stopzetten. De reden luidde de 'bijzonder moeilijke economische context'.

Veel klassieke interieurketens hebben het de laatste maanden bijzonder moeilijk en lijden grote verliezen. Bij interieurketen Heytens bijvoorbeeld nam de winst in enkele jaren tijd af van enkele miljoenen tot amper 600.000 euro.

Saint-Maclou verkocht sinds 1976 stoffen, behangpapier, parket, laminaat, vinyl en tapijten in België onder de naam Home Market. Tot 2009 liepen de zaken goed, daarna ging het bergaf met 2013 als absoluut dieptepunt. Het verlies liep op tot vijf miljoen euro.

Nu neemt het Franse Orchestra-Prémaman dus de Home Market-winkels over. Die keten is in België vooral bekend voor de verkoop van baby-artikelen en moederschapskledij.

Financiële details zijn niet bekend, maar het doel is 'een nieuwe organisatie en een maximaal behoud aan jobs', aldus Orchestra-Prémaman. Hoeveel winkels worden overgenomen en hoeveel ontslagen mogelijk vallen, is niet geweten. In België zijn 41 Home Market-winkels waarin in totaal 233 mensen actief zijn.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud