Partner Yves Saint Laurent overleden

Pierre Bergé. ©Photo News

Pierre Bergé richtte in 1961 samen met de modeontwerper het gelijknamige modehuis op.

Bergé is 86 jaar oud geworden. Hij overleed aan de gevolgen van een 'slepende ziekte' in zijn huis in St Rémy de Provence.

Bergé richtte samen met zijn levenspartner het naar de ontwerper genoemde modehuis op en had lang de zakelijke leiding in handen. Beide levenspartners verdeelden het werk: Bergé was het zakelijk brein, Saint Laurent de creatieveling. Samen bouwden ze een mode-imperium uit. De creaties van de ontwerper en de marketinggedreven aanpak van Pierre Bergé zetten de democratisering van de mode in.

Daarnaast had Bergé veel functies in de Franse culturele wereld. In 2010 kocht hij samen met internet-ondernemer Xavier Niel en bankier Matthieu Pigasse, twee grote namen in het Franse zakenleven, de krant Le Monde.

Hij zette zich ook in voor homorechten. Na het overlijden van Saint Laurent in 2008 leidde Bergé de verkoop van de kunstcollectie die de twee tijdens hun leven samen hadden opgebouwd. In oktober openen tegelijkertijd in Parijs en Marrakesh musea gewijd aan Saint Laurent, waar Bergé zich voor ingezet heeft.

 Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud