Advertentie

‘Picanol van de beurs halen? Niet aan de orde'

Luc Tack, de CEO en hoofdaandeelhouder van Picanol. ©Thomas De Boever

2019 wordt een moeilijk jaar voor Picanol. Dat was in Ieper de boodschap op de jaarlijkse algemene aandeelhoudersvergadering van de weefgetouwenmaker.

CEO en hoofdaandeelhouder Luc Tack en voorzitter Stefaan Haspeslagh stonden een groepje van zeven aandeelhouders te woord. Zoals eerder gecommuniceerd denkt Picanol dat de omzet in de eerste jaarhelft met 25 procent zal dalen. ‘In het huidige macro-economische en geopolitieke klimaat worden klanten voorzichtiger en kunnen investeringsbeslissingen vertraagd of uitgesteld worden’, zei Tack.

Zeker de handelsoorlog tussen de VS en China leidt tot pessimisme. Picanol verkoopt 90 procent van zijn weefmachines buiten Europa, en China is een grote klant. ‘Onze business is cyclisch’, zei Haspeslagh. ‘De middenklasse in China groeit en die wil graag geweven kleding dragen. Daarom zijn we positief over de langere termijn.’

Beursnotering

De aandeelhouders luisterden vooral. Tijdens één interventie vroeg een aandeelhouder of Tack ‘moreel kon bevestigen’ dat hij Picanol niet van de beurs zou halen. Het aandeel is 35 procent minder waard geworden sinds de piek in 2017.

‘Picanol van de beurs halen is niet aan de orde’, zei Tack. Haspeslagh voegde eraan toe dat de beursnotering het bedrijf vooruithelpt. ‘Ze maakt ons transparant. Als een Chinese klant een lening wil aangaan om een weefgetouw te kopen, weet zijn bankier dat wij een kwalitatief bedrijf zijn.’ Waarop Tack: ‘Enkele jaren geleden stond de koers nog lager en toen hebben we het toch ook niet gedaan?’

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud