Serieondernemer Bart Deconinck bestuurder van Beaulieu

Bart Deconinck (rechts) met de jonge ondernemer Jorgo Struyve van ijsfabrikant Boogo.

Deconinck verwierf vooral bekendheid met zijn deelname aan het tv-programma Leeuwenkuil op Vier.

De West-Vlaamse tapijtreus Beaulieu International Group van de familie De Clerck breidt zijn raad van bestuur uit met een nieuwe externe bestuurder. Het gaat om serieondernemer Bart Deconinck. Eerder werden ook al ex-topbankier Peter Vandekerckhove (onder meer BNP Paribas Fortis) en Barbara De Saedeleer, bekend als de vroegere rechterhand van Marc Coucke bij Omega Pharma, aangetrokken als externe bestuurders.

Deconinck is een bezige bij. Na een carrière bij EY en de vroegere Fortis-dochters MeesPierson en Intertrust Group, richtte hij in Zwitserland Vistra op, gespecialiseerd in administratieve diensten voor vennootschappen die willen internationaliseren. Na 20 internationale acquisities telt dat bedrijf zo'n 3.500 werknemers. In 2015 deed hij Vistra van de hand en nam hij met twee Londense investeerders de sectorgenoot Zedra over van Barclays Bank. Ook dat bedrijf liet hij groeien door overnames.

De man, die in Monaco woont, figureerde in 2018 tevens in het tv-programma Leeuwenkuil op de zender Vier, waar hij aan de zijde van Bart Verhaeghe, Conny Vandendriessche, Luc Van Mol en Jürgen Ingels ideeën van andere ondernemers beoordeelde. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud