Sioen blijft voorzichtig in herstellende markten

Michèle Sioen ©BELGA

De industrieeltextielspecialist Sioen ziet in bijna alle sectoren waarin het actief is, tekenen van herstel. De omzet in het eerste kwartaal ging daarmee 5,2 procent hoger.

Sioen geeft een update van de omzetten die werden geboekt in het eerste kwartaal. Voor de groep was dat 81,5 miljoen euro, tegen 77,5 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2013.

En de stijging zit in alle divisies. In de coatingdivisie, de grootste die haar klanten onder meer vindt in de transportsector (dekzeilen), de bouw en de landbouw, is de omzet naar 49,1 miljoen gestegen (+2,2%). Een gelijkaardige stijging in de divisie 'chemicals' (inkten, kleurstoffen, ontvetters,...) waar er een omzet werd geboekt van 12,7 miljoen euro (+2,1%). 

Maar vooral in de poot 'apparel' (beschermende kleding) was het herstel van de markt voelbaar en steeg de omzet met 11,7 procent naar 23,2 miljoen euro.

Vooruitzichten

Hoewel het dus in veel van zijn afzetmarkten een herstel ziet, blijft Sioen traditiegetrouw voorzichtig voor de rest van het jaar. Het bedrijf vermeldt resoluut de kaart van de innovatie te blijven trekken en 'actief te investeren in rendabele groei, mensen en middelen'.

Sioen blaast morgen vrijdag verzamelen voor de algemene vergadering. CEO Michèle Sioen staat net vandaag ook klaar om de rol van voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen op te nemen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud