Spaanse modegigant bant angorawol

Een foto die door de dierenrechtorganisatie PETA werd verdeeld over gruwelpraktijken in de angorawolsector. ©AFP

De Spaanse modegigant Inditex stopt met de verkoop van kleding waarin angorawol is verwerkt. De resterende voorraad wordt gedoneerd aan Syrische vluchtelingen in Libanon, heeft het bedrijf achter merken als Zara, Massimo Dutti en Bershka toegezegd aan dierenrechtenorganisatie PETA.

Voor PETA gaat het om een belangrijke boodschap. 'Alleen mensen met een wanhopig gebrek aan basisbehoeftes hebben enig excuus om bont te dragen dat uit levende dieren is gerukt', zegt Ingrid Newkirk van PETA Nederland.

De winkelwaarde van de 20.000 gloednieuwe angorawollen kledingstukken die naar het Midden-Oosten worden verscheept, bedraagt volgens haar omgerekend bijna 774.000 euro.

Meer dan zeventig topmerken en winkelketens, waaronder C&A en HEMA, hebben de omstreden angorawol al uit hun zaken verbannen, aldus PETA. Het product kwam wereldwijd in opspraak nadat de organisatie in 2013 een filmpje online zette, waarop te zien is hoe levende angorakonijnen bij een producent in China op brute wijze van hun vacht werden ontdaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud