Advertentie

Tapijtgroep Balta zet CEO aan de deur

Tom Debusschere verlaat tapijtgroep Balta. ©Jonas Roosens

Voorzitter Cyrille Ragoucy neemt tijdelijk Tom Debusscheres taken over, tot een vervanger gevonden is.

Het bedrijf   kondigde dat aan bij de bekendmaking van de halfjaarresultaten maandagochtend. Balta-voorzitter Ragoucy zal als interim-CEO 'ondersteuning krijgen van het bestaande management'.

Ragoucy heeft 30 jaar ervaring in de bouwproductensector. Zijn vorige uitvoerende functie was die van CEO van Tarmac (oorspronkelijk Lafarge Tarmac), een specialist in bouwmaterialen en -oplossingen in het VK.  Daarvoor werkte hij van 1998 tot 2012 als CEO voor Lafarge Shui On Cement, een Chinese joint venture tussen de Franse cementgroep Lafarge en Shui On, en oefende hij managementfuncties uit in de Lafarge-groep.

Debusschere heeft - volgens de informatie in het jaarverslag van Balta - recht op een opzeggingsvergoeding die overeenstemt met de vaste bezoldiging van twaalf maanden. Hij is onderworpen aan een niet-concurrentiebeding voor een periode van maximaal één jaar vanaf de datum van zijn ontslag. De CEO van Balta had vorig jaar een basisvergoeding van 560.000 euro.

Winstwaarschuwing

Het bedrijf stuurde ook een winstwaarschuwing uit. 'De aanhoudende moeilijke marktomstandigheden in het derde kwartaal' zullen leiden tot een 'vertraagd herstel', klinkt het.

Daardoor verwacht Balta dit jaar een bedrijfskasstroom (ebitda) onder zijn eerdere verwachtingen. De ebitda zal in de tweede jaarhelft wel nog hoger liggen dan die van vorig jaar in dezelfde periode.

Balta boekte in het eerste halfjaar een omzet van 321,9 miljoen euro, een daling met 3,6 procent tegenover dezelfde periode in 2017. De bedrijfskasstroom zakte met een kwart van 46,5 miljoen euro vorig jaar tot 34,2 miljoen dit jaar. Door de blijvend hoge grondstofprijzen zag het bedrijf zijn bedrijfskasstroommarge dalen. Eind juni bedroeg de nettoschuld 272 miljoen euro, bijna 20 miljoen euro meer dan zes maanden eerder.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud