Voorzitterswissel bij Beaulieu International Group

Een van de productiesites van Beaulieu International Group. ©Dieter Telemans

Stefaan Colle komt bij de West-Vlaamse tapijtreus van de familie De Clerck in de plaats van zijn schoonbroer Francis De Clerck. Dat meldt de website Made in West-Vlaanderen en De Tijd kreeg de informatie bevestigd.

Beaulieu International Group (BIG) is een van de parels van de Vlaamse tapijtindustrie. Het miljardenconcern heeft wereldwijd zo'n 5.500 mensen in dienst. Het is eigendom van de bekende West-Vlaamse familie De Clerck, met name de telgen van de in 2015 overleden ondernemer Roger De Clerck. De zakelijke successen van de familie werden echter overschaduwd door de fiscale perikelen wegens belastingontduiking.

De familieleden zijn nog nauw betrokken bij de leiding. Zo heeft Francis De Clerck als CEO de touwtjes in handen. Hij is tegelijk al sinds jaar en dag voorzitter van de raad van bestuur.

Aan die situatie met twee petjes komt binnenkort een einde. Volgens de website Made in West-Vlaanderen heeft De Clerck intern laten weten dat hij vervangen wordt als voorzitter. Hij wordt opgevolgd door zijn schoonboer Stefaan Colle die in Zuid-Afrika woont, maar geregeld naar België komt. Colle is met zijn holding Belgotex medeaandeelhouder van BIG. Hij is ook de eigenaar van nylonbedrijf Nyobe uit Kruishoutem dat wegens een fiscale factuur van ruim 100 miljoen euro in zijn voortbestaan bedreigd wordt.

Beurtrol

Een goedgeplaatste bron in de groep bevestigt de wissel aan De Tijd. Die heeft volgens de bron te maken met de afspraken die gemaakt zijn bij de fusie in 2005 van een aantal Beaulieu-takken tot BIG. 'Toen werd overeengekomen dat er voor het voorzitterschap zou worden gewerkt met een beurtrolsysteem. Normaal zou er om de vijf jaar een nieuwe voorzitter komen. Maar dat werd uitgesteld. Nu komt het er toch van.'

De wissel gaat volgens onze informatie niet gepaard met verschuivingen in het aandeelhouderschap.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud