118 Belgen in quarantaine op Tenerife

De Belgen zitten vast in een hotel waar ook een Italiaan verblijft die het coronavirus zou hebben opgelopen. Uit veiligheid is het hotel in lockdown gegaan.

110 Belgische reizigers van TUI mogen hun hotel op het Canarische eiland Tenerife niet verlaten. Net als een duizendtal andere gasten zitten ze vast nadat er vermoedens gerezen waren dat een van de hotelgasten met het coronavirus besmet was. Van andere Europese touroperatoren Corendon en Sunweb verblijven respectievelijk zes en twee gasten in het bewuste hotel.

Het gaat om een Italiaanse arts die met zijn echtgenote op vakantie is en uit de Noord-Italiaanse regio komt waar al meer dan 200 besmettingen zijn geteld. Hij testte positief op een eerste test. Een tweede moet nu uitsluitsel brengen.

El Diario de Avisos, een krant uit Tenerife, schrijft dat de arts en zijn vrouw al een week in het H10 Costa Adeje Palace hotel verbleven. Hij bezocht maandag een dokter omdat hij koorts had en zich slecht voelde. Nu zou hij in afzondering in een ziekenhuis zitten. Zijn situatie zou gunstig evolueren. 

Alternatieve oplossing

TUI volgt de situatie op de voet op. 'TUI heeft contact met de lokale autoriteiten en het management van de hotelketen om meer informatie te verkrijgen', klinkt het. 'Voor vakantiegangers die de komende dagen in dit hotel moeten verblijven, doen we alles wat we kunnen om hen zo snel mogelijk van de situatie op de hoogte te stellen en hen een alternatieve oplossing te bieden.'

Als officieel bevestigd wordt dat de Italiaanse arts besmet is, is hij het derde geval van coronavirus in Spanje. Op 31 januari en 9 februari doken al besmettingen op, maar die patiënten zijn genezen. 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud