Coucke bouwt waterparadijs in Nederland

Marc Coucke ©Photo News

De Nederlandse skihaluitbater SnowWorld, eiigendom van de Belgische zakenman Marc Coucke, gaat in het Nederlandse Zoetermeer een groot waterparadijs bouwen. Kostprijs: 25 miljoen euro.

Het gaat om een groot golfslagbad in open lucht - een 300 m lange en 50 m brede 'surfpool' met golven tot 2 meter hoog 'waarvan er vijf achter elkaar komen aangerold'. Surfcity moet, zo schrijven Gazet van Antwerpen en het Nieuwsblad, in 2019 open gaan.

Met het Nederlandse SnowWorld lijkt Coucke een groeibusiness in handen te hebben. Het voorbije jaar steeg de omzet van het bedrijf tot ruim 27 miljoen euro. SnowWorld heeft al twee vestigingen in Nederland, een in Landgraaf (met 35.000 m2 Europa's grootste indoorskipiste) en een in Zoetermeer (een indoorskipiste van 25.000 m2). Elke vestiging lokt jaarlijks een half miljoen bezoekers. SnowWorld start begin volgend jaar ook met een skipiste in Milaan en er lopen gesprekken voor een vestiging in de buurt van Londen.

Coucke kocht in 2017 een meerderheidsbelang van 68 procent in het Nederlandse SnowWorld en voert nu een verplicht bod uit op het bedrijf.

Surfcity wordt daarmee de nieuwste attractie in de het 'pretimperium' van Coucke die recent ook een meerderheidsbelang kocht in de Belgische voetbalclub Anderlecht.

Eerder haalde Coucke met de opbrengst uit de verkoop van Omega Pharma, het dierenpark Pairi Daiza van de beurs, samen met oprichter en ceo Eric Domb. In Durbuy investeerde hij in de toeristische trekpleisters Durbuy Adventures, La Petite Merveille en Domaine de Hottemme. Hij is (voorlopig) ook nog mede-eigenaar van voetbalclub Oostende.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud