Hotelketen Hilton schrapt wereldwijd 2.100 kantoorbanen

Hilton schrapt ruim een baan op de vijf. ©REUTERS

De Amerikaanse hotelketen Hilton Worldwide Holdings is van plan wereldwijd ruim een op de vijf banen te schrappen.

Het toerisme is hard geraakt door de coronapandemie en veel gasten blijven weg. Hilton spreekt van ongekende uitdagingen voor de reis- en toerismesector wegens de crisis en de maatregelen om de virusuitbraak tegen te gaan.

De 2.100 jobs die bij de hotelketen verdwijnen komen overeen met 22 procent van het personeel. Hilton heeft in ons land vier hotels: twee in Antwerpen en twee in Brussel. Of daar banen sneuvelen, is nog niet bekend.

Naast het wereldwijde banenverlies stuurt Hilton personeel langer op verlof, laat het werknemers korter werken en verlaagt het salarissen.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig om de financiën te versterken en kosten te besparen om de crisis door te komen. 'Nooit eerder in de 101-jarige geschiedenis van Hilton heeft de hotelindustrie een wereldwijde crisis meegemaakt die het reizen vrijwel volledig heeft platgelegd', zegt topman Christopher Nassetta in een persbericht. Hij zegt 'kapot' te zijn van de ingrijpende besparing. De onderneming en haar dochtermerken bezitten duizenden hotels in de hele wereld.

Concurrent Hyatt ontsloeg vorige maand 1.300 werknemers. Mariott, 's werelds grootste hotelketen, maakte nog geen collectieve ontslagen bekend, maar zegt dat de coronapandemie zwaarder weegt dan de aanslagen van 2001 en de financiële crisis van 2008 samen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud