Jetairfly lanceert aanval op booking.com & co

Een toestel van Jetairfly in de hangar op Brussels Airport ©BELGA

Wie een vliegticket boekt op de site van Jetairfly.com, kan daar voortaan ook een verblijf bij reserveren. De Jetair-groep, onderdeel van TUI, hoopt op die manier een pak vakantiegangers te recupereren die nu nog elders hun accommodatie boeken.

'Wie vandaag een ticket boekt via onze site jetairfly.com, doet dat omdat hij op zakenreis vertrekt (en specifieke hotels verkiest, nvdr), omdat hij met vakantie vertrekt naar zijn tweede verblijf of bij vrienden of kennissen logeert. Maar er is ook een groep die enkel zijn transport bij ons boekt en zijn verblijf elders', aldus woordvoerder Hans Vanhaelemeesch.

Dat segment wil de Jetair-groep maximaal recupereren. 'We voelen ons daar comfortabel bij omdat we via Atraveo, een zustermerk uit de TUI Group, een aanbod van 250.000 vakantiehuizen, appartementen en studio's ter beschikking krijgen'. Hotels zitten daar nauwelijks bij om kannibalisme op het aanbod van touroperator en moederbedrijf Jetair te vermijden.

Steeds meer vakantiegangers stellen zelf hun reispakket samen en boeken hun transport en verblijf apart. Dat knaagt aan het marktaandeel van touroperators als Jetair en Thomas Cook. Die counterden dat gedeeltelijk door via de sites van hun luchtvaartmaatschappijen ook losse tickets aan te bieden, maar de inkomsten van de accommodatie gingen zo nog aan hun neus voorbij.

Met dit nieuwe initiatief wil de groep Jetair duidelijk klanten winnen die nu bij sites à la booking.com, maar ook belvilla.be of novasol.be terechtkomen. Hoe hoog de lat ligt, kon Vanhaelemeesch niet zeggen, maar Jetairlfy vervoerde in 2014 ruim 3,5 miljoen klanten en is daarmee het nummer drie in ons land na Ryanair en Brussels Airlines.

Jetairfly is de commerciële benaming van de luchtvaartmaatschappij van de Belgische Jetair-groep, zelf een onderdeel van TUI Travel, de grootste reisorganisatie van de Europa. De grootste klant van Jetairfly is nog altijd touroperator Jetair. Hoeveel van die 3,5 miljoen tickets zonder verblijf zijn, is dus niet duidelijk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud