Sheraton Brussel morgen dicht

©kristof vadino

Ook de 200 werknemers verliezen woensdag hun baan.

Naar aanleiding van het faillissement van de uitbater van het Sheraton-hotel in Brussel, moet het hotel aan het Rogierplein woensdag om 12.00 uur de deuren sluiten. Dat laat Starwood Hotels, de eigenaar van het merk Sheraton, dinsdag weten in een persbericht.

Zowel op de website van het hotel als op Booking.com kunnen intussen geen kamers meer geboekt worden. Het hotelmanagement is druk bezig om huidige en toekomstige klanten te verplaatsen naar de andere Brusselse hotels van Marriott International, de hotelketen die Starwood Hotels eerder dit jaar overnam.

De gedwongen sluiting van het hotel wordt veroorzaakt door de financiële situatie van de uitbater en heeft geen verband met het merk Sheraton.
Ellen Bruens
Woordvoerster van Starwood Hotels

'De gedwongen sluiting van het hotel wordt veroorzaakt door de financiële situatie van de uitbater en heeft geen verband met het merk Sheraton', beklemtoont Ellen Bruens, woordvoerster van Starwood Hotels.

Faillissement

De Brusselse rechtbank van koophandel had het Sheraton-hotel aan het Brusselse Rogierplein dinsdagochtend failliet verklaard. Sheraton Brussels is met 511 kamers op 30 verdiepingen het grootste hotel van het land is

511
Met 511 kamers is Sheraton Brussels het grootste hotel van het land

De uitbater van het hotel, de Zweeds-Britse investeerder Rolf Nordström, had in september al bescherming tegen zijn schuldeisers aangevraagd. Nordström verbrak toen het contract met Starwood, dat liep tot 31 december.

De 200 werknemers van het hotel verliezen woensdag hun baan. 'Wij hopen dat de curatoren een overnemer vinden voor het hotel, zodat het personeel aan de slag kan blijven', zegt ACV-vakbondsvrouw Grace Papa. Maar Nordström, die dinsdag niet kwam opdagen op de ondernemingsraad, moet dan wel akkoord gaan met die nieuwe overnemer. De investeerder vroeg immers het faillissement aan voor zijn vennootschap die het hotel uitbaat, maar blijft wel eigenaar van het gebouw.

Terreur

Volgens Nordström is het hotel niet rendabel, zeker sinds de terreuraanslagen bezoekers afschrikken om naar Brussel te komen. Maar aan die reden wordt getwijfeld. De andere twee hotels aan het Rogierplein draaien namelijk wel goed. 'De Sheraton draait heel goed, is goed gelegen en groot', zegt ACV-vakbondsvrouw Grace Papa. 'We zitten met heel veel vragen.'

De vakbonden vrezen dat er sprake is van een 'georganiseerd faillissement'. Het gebouw uit 1973, dat vol asbest zit, moet dringend gerenoveerd worden. Nordström zou het asbestprobleem sneller kunnen oplossen als het hotel leegstaat, vrezen de vakbonden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content