AB InBev-telg werkt aan hotelprojecten in Portugal

Een impressie van het project aan de Barastraat in Anderlecht. ©Nelson Group

Christophe de Marchant et d'Ansembourg, een telg van een van de families achter bierreus AB InBev, werkt naast een nieuw hotelproject in Brussel aan gelijkaardige initiatieven in Portugal.

De Marchant et d'Ansembourg, een gewezen bestuurder van AB InBev, is zelf ook ondernemer. Met zijn Luxemburgse groep Nelson bouwde hij de site van de vroegere brouwerij Belle-Vue aan het kanaal in Brussel om tot een hotel, het Nelson Canal, een woningproject en een musuem.

Aan de Barastraat in Anderlecht, op een boogscheut van het Zuidstation, is de Nelson Group bezig aan een tweede hotel. Dat zal net als het eerste uitgebaat wordt door de Duitse hotelgroep Meininger. Het wordt opnieuw een groen passiefgebouw. Er komen 155 kamers en twee ondergrondse parkingverdiepingen.

Volgens de website van de Nelson Group staan er bovendien twee projecten in Portugal op stapel, in Lissabon en Porto. Het Nelson Lissabon krijgt waarschijnlijk 125 kamers en zit in de fase van de bouwvergunning. Het hotel in Porto is nog in ontwikkeling en krijgt mogelijk 170 kamers en eventueel ook een conferentiecentrum. In beide gevallen gaat het om oude gebouwen die zullen worden vernieuwd.

De Marchant et d'Ansembourg zit onder meer ook in de raad van bestuur van Verlinvest, het investeringsvehikel van de AB InBev-families de Spoelberch en de Mévius, en van holding Cobepa.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect