Alle gestrande Thomas Cook-klanten kunnen woensdag naar huis

Brussels Airlines maakte afspraken met het Garantiefonds Reizen. ©BELGAIMAGE

Thomas Cook-reizigers die woensdag naar huis zouden vliegen, raken daadwerkelijk thuis. Dat meldt Brussels Airlines. Op vakantie vertrekken is nog steeds niet mogelijk.

Wie met Thomas Cook en Neckermann op vakantie is en volgens planning woensdag naar huis terugkeert met Brussels Airlines, is zeker dat hij of zij daadwerkelijk naar huis kan. De luchtvaartmaatschappij belooft de reizigers naar huis te brengen.

Daarvoor maakte het afspraken met het Garantiefonds Reizen, het verzekeringsfonds van de Belgische reisbureaus. 'Dus ook mocht Thomas Cook morgen alsnog failliet gaan, raken mensen weer thuis', zegt Brussels Airlines-woordvoerder Maaike Andries.

Op vakantie vertrekken is woensdag nog steeds niet mogelijk. Thomas Cook vraagt pakketreizigers thuis te blijven. Dat deed het ook op dinsdag, maar wie zich toch meldde aan de balie van Brussels Airlines mocht mee.

Leeg vliegtuig

Eerder maakte Brussels Airlines al bekend dat de twee geannuleerde vluchten van dinsdag naar Tunesië woensdag alsnog doorgaan. 'Ze vertrekken leeg in Brussel, maar brengen in Tunesië gestrande reizigers terug naar België', zegt Andries. 'Ook dat gebeurt na afspraken met het Garantiefonds.'

Thomas Cook en Neckermann België flirten met een faillissement. Zondagnacht werd hun Britse moederbedrijf Thomas Cook failliet verklaard omdat het bedrijf de financiering van zijn torenhoge schuldenberg niet opgelost kreeg.

De Belgische directie probeert het bedrijf te redden door bescherming tegen zijn schuldeisers aan te vragen en een overnemer te zoeken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud